در باره ی کتابِ


فلسفه در اینترنت

 

 

کتاب فلسفه در اینترنت که توسط مؤسسه ی پژوهشی نوارغنون و مرکز بین المللی گفت و گوی تمدن ها به چاپ رسیده، به معرفی بیش از300 سایت فلسفی می پردازد.

در مقدمه این کتاب آمده است: کتابی که پیش روی شماست پس از بررسی و جست و جوهای کافی در اینترنت و یافتن آدرس سایت های مناسب و سودمند در زمینه ی فلسفه فراهم آمده است و می کوشد تا یاری گرِ استادان فلسفه، فلسفه خوانان و علاقه مندان به فلسفه در بهره گیری از امکانات رو به گسترش اینترنت در این رشته باشد.

کتاب فلسفه در اینترنت دارای پنج فصل است. فصل اول دارای سه بخش است: 1. آشنایی با رایانه و اینترنت ؛ 2. سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز؛ 3. شرحی بر مفهوم اساسی در اینترنت. در فصل دوم نام و آدرس سایت ها به صورت تفکیک شده در قالب های زیر آمده است: راهنمای اینترنتی به زبان های گوناگون؛ فرهنگ ها، دانش نامه ها و واژه نامه های اینترنتی؛ فلسفه نظری؛ فلسفه عملی؛ فلسفه های شرقی؛ فیلسوفان؛ و آموزش فلسفه. هم چنین برای آشنایی بیشتر، تصویر ورق وب اصلی برخی از سایت ها نیز به همراه شرح کوتاهی درباره این سایت ها آورده شده است. فصل سوم به معرفی سایت های انجمن ها، مؤسسه ها، و نهادهای فرهنگی، دانشگاه ها، کتابخانه ها، انتشارات و فروشگاه های کتاب و نشریه های فلسفی؛ گروه ها و اتاق های گفت و گوی فلسفی و گزیده ای از سایت های ایرانی می پردازد. فصل چهارم اختصاص به متن های کلاسیک فلسفی، نشریه ها و گاهنامه های فلسفی و پروژه های نشر الکترونیکی فلسفی دارد. فصل آخر نیز به معرفی موتورهای جست و جوگر و فهرستی از e- mail  های فیلسوفان می پردازد. مؤسسه نوارغنون دارای کتابخانه ای الکترونیکی است که فهرستی از این کتاب ها را در پایان کتاب یاد شده برای استفاده علاقه مندان معرفی
کرده است.

قیل و قال، نشریه ی گروه فلسفه دانشگاه تهران، شماره ۴، دوشنبه ۱۶ آذر ۸۳